In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

woensdag 18 september 2013

Wijds....


Niets fijner dan 's avonds nog even in de auto te stappen en een hoog punt op te zoeken. Op een heldere dag kun je kilometers ver kijken over de zachte glooiingen en de lappendeken van weilanden met oude Eiken en hier en daar een dromerig dorpje. Torenspits, boom, koe... Niets dan stilte, af en toe onderbroken door een zingende Krekel of wat loom loeiend vee. Het zachte licht van de ondergaande zon maakt het landschap nog vriendelijker. Wat een prachtige streek die Allier!

4 opmerkingen:

 1. Het gebied lijkt me prachtig, maar die taal hè??
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt ook wel mee hoor Jan, je pikt het snel genoeg op hier. Zelfs Noah begint al een aardig mondje Frans te praten en begrijpen doet hij het prima. Mijn Frans is behoorlijk, Roelof moet nog beginnen, maar mensen zijn vriendelijk en doen alle moeite. En; het stikt van de Nederlanders hier, dat ook nog.... :) Moest vanmorgen nog aan je denken toen ik de meest prachtige wolkenluchten aan me voorbij zag schuiven...

   Verwijderen
 2. Wat een vlekkeloze zonsondergang. Prachtig!
  De taal zal het grootste probleem niet zijn, ook met handen en voeten kom je desnoods een heel eind. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie wonen er prachtig hoor, heb het fotoalbum en ook op je FB even rondgesnuffeld. En natuurlijk even ge-googled want ik ben niet zo bekend in Frankrijk maar was wel nieuwsgierig waar je ongeveer zit. Schitterende foto, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen