In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

dinsdag 19 november 2013

Zin in een kerstboom....


De weerberichten kloppen hier in Frankrijk. Als ze sneeuw voorspellen komt er sneeuw. Vanmorgen verrast door een wit poederlaagje. En er komt meer, nog een paar dagen. Ik krijg spontaan zin in een kerstboom!

3 opmerkingen:

 1. Het heeft hier wel gevroren maar (nog) geen sneeuw. Het wordt een lange winter voor jullie, hopelijk houd je daar van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe ben ik meer van de zomer. Maar eerlijk: er is wat voor te zeggen. Er zijn ergere dingen dan een knappend houtvuur en gloeiende wangen, na hard werken buiten om warm te blijven. Je hebt weer het gevoel dat je leeft!

   Verwijderen
 2. Even weer alles bijgelezen en sterkte met je grindpad, dat kan verrekte zeer doen :-(

  BeantwoordenVerwijderen