In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 9 januari 2014

Zomerdromen....


Het word nu de tijd om te gaan zoeken naar zadenmengsels van wilde bloemen waar we stukken van la Charvière mee willen gaan inzaaien. De Bolderik heeft een ruime keuze aan ecologische zaden. Het liefst zou ik aan de slag gaan met hun beweidingsmengsel en het hele veld achter het huis laten omploegen en inzaaien. Dan zouden we zomaar 1 hectare gras en bloemenwei hebben. Maar zaad voor 1 hectare, dan hebben we het al gauw over een kilo of wat, en daar hangt dan weer een behoorlijk prijskaartje aan. Een andere optie is het zaaien van randen langs de velden en het inzaaien van de bermen. En welk mengsel kiezen we dan? Het vlinder en insectenmengsel, het akkerbloemenpakket of gaan we misschien toch voor de plukbloemen? Kortom, we zijn er nog niet uit. En dromen nog even verder over wiegende Klaprozen en stralende Margrietjes. Er zijn vervelender dingen dan dat....

1 opmerking:

  1. Prachtige foto, Miriam, maar aan voorjaar of zomer durf ik nog niet te denken nu de winter hier volgende week zijn opwachting lijkt te maken.

    BeantwoordenVerwijderen