In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zondag 2 februari 2014

Zorgen....


Eén van de boerderijkatten die achter is gebleven toen we la Charvière kochten is Sphynx. Een oudere, gesteriliseerde dame die niet lekker in de groep jongere katten ligt. Oma, of misschien zelfs overgrootoma (geen idee hoe oud ze is), van de jongere generatie, maar dat wordt niet op waarde geschat door haar nazaten. Ze wordt regelmatig door de anderen weggejaagd en is 's zomers vaak op de camping te vinden. Ze is lief en vriendelijk, maar wel afstandelijk en zelfstandig. Komt naar ons toe, en laat zich aanhalen of komt eten, en dan zag je haar vervolgens soms dagen niet meer. Maar er is nu iets veranderd. Slapen doet ze tegenwoordig bij voorkeur op één van de stoelen op het terras of op het tafeltje bij de deur, in tegenstelling tot de andere poezels die in de hooischuur een warm plekje zoeken. De warme mand met verhuisdekens die ik heb heb aangeboden heeft ze met graagte geaccepteerd en ze laat zich elke avond instoppen. De laatste dagen maak ik me echt zorgen over haar. Ze slaapt de hele dag en lijkt timide en niet in orde. Het was me al langer opgevallen dat ze langzaam bewoog, net of ze pijn had. Bij een voorzichtige inspectie gisteren constateerde ik een enorme bobbel onder haar buik. Niet best. Al weet ik niet of ze zich laat oppakken en in een mandje laat stoppen, morgen wil ik toch met haar naar de dierenarts. Arm ding....

3 opmerkingen:

 1. Hallo Miriam,
  Via je vorige site kom ik hier terecht, en dan zitten we ineens in Frankrijk! Wat ontzettend leuk dat jullie dit hebben gedaan. Wens je heel veel geluk in dit mooie land. En kom hier zeker regelmatig kijken, je foto's zijn weer als altijd erg mooi!
  Groeten Hendrike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Hendrike, wat leuk je hier weer tegen te komen. Ja heerlijk hè, ineens een Frans avontuur. Wij genieten hier elke dag! En foto's zien er hier genoeg te maken! Gaat het goed met je?

   Verwijderen
  2. ja naar omstandigheden gaat het wel goed....wat heerlijk dat je zo geniet! En ja je moet daar wel heel veel foto's kunnen maken!

   Verwijderen