In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

maandag 3 maart 2014

Bloeien....


Gisteren was het een mooie dag. En dus voor de boerderij met de laatste tuinwerkzaamheden aan de gang. Terwijl Napoleon, de baby-geit, genoot van de trappetjes en stenen en als een gek heen en weer dartelde de laatste Klimrozen de grond in. Evenals 180 Hollandse Iris bollen aan de vijverrand, 2 Vlinderstruiken, 5 Boerenjasmijnen en 80 Brodiaea bolletjes. De Hortensia naast de stenen trap die al zover uitgelopen is nu toch maar weer gefatsoeneerd en 8 Dahlia's in pot gezet om voor te trekken. Moe maar voldaan. Wat zal het straks bloeien!

1 opmerking:

  1. Poe, wat een werk, ben benieuwd hoe het er straks uit ziet, maar ik neem aan dat je daar ook wel wat plaatjes van gaat schieten :-)

    BeantwoordenVerwijderen