In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zaterdag 28 juni 2014

Binnenklus....


Vandaag een regendag. Elf millimeter is er voorspeld en ook morgen wordt het nat. Wel even lekker, de grond heeft hard water nodig. De afgelopen weken moest ik elke dag met de tuinslang rond om de bloemen die overal zo mooi staan in een goede conditie te houden. Vandaag verder met het uitruimen, schoonmaken en weer inrichten van de speelschuur. Een binnenklus dus. Komt dat even goed uit!

1 opmerking:

  1. marianne verhaaf28 juni 2014 om 02:55

    Ik kan me la Charvière hrlemaal niet voorstellen in de regen. Maar voor de bloemen en het land is het natuurlijk heel goed. De waterput staat er schitterend bij.
    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen