In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 31 juli 2014

Kijkje in de keuken....


En ondertussen pruttelen de pannen vrolijk door op la Charvière. Gisteren een gezellige table d'hôte voor 21 mensen. De Grote pannen met Carbonade Flamande met Leffe gingen al vroeg op het vuur; 5 kilo Boeuf heeft tijd nodig, en ook de pittige paddenstoelensoep met room en Madeira stond al bijtijds in de startblokken. Later de twee stoofpannen geëvacueerd naar fornuis nummer 2 om ruimte te scheppen voor het pocheren van de appeltjes in wijn en het maken van de chocoladesaus. Gaat net goed met 2 fornuizen. Al met al was het een geslaagde avond en alles was schoon op. Wij ook! Vanavond "slechts" 18 man.....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen