In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

vrijdag 19 september 2014

Lekkers....


De afgelopen dagen heb ik niet veel anders gedaan dan het verwerken van al het fruit,dat nu van bomen en naar me toe komt, in confitures en gelei's. Inmiddels staat de stand op 79 potten. Variërend van gele perzikkenjam, bramenconfiture, bramengelei, kwetsenconfiture, mirabellenconfiture tot kweeperenjam en poires Williams met gember en kaneel. Maar ik ben er  nog lang niet! Gisteren weer een grote zak vol rode perzikken gehad en er staat nog een grote emmer kweeperen te wachten om tot gelei te worden verwerkt. Alles bij elkaar straks zo'n 100 potten geurige confiture die in de kast staan. Ik moet er elke keer even naar kijken. Wat een rijkdom! De ontbijters van volgend jaar hebben heel wat lekkers op hun krakendverse croissantje te smeren.....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen