In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zaterdag 1 november 2014

Allerheiligen....


Ja hoor, hij is er weer, het zonnetje. Heerlijk om je dag zo te beginnen! Vandaag is het 1 november en wordt Allerheiligen in Frankrijk gevierd. Al dagen lang sjouwen mensen mer Chrysanthen en nepbloemstukjes naar de begraafplaats. Zelfs de Carrefour is vanmiddag dicht....

2 opmerkingen:

 1. Allerheiligen op 1 november viert de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren en is in veel landen nog een nationale feestdag. Met Allerzielen op 2 november herdenkt de Katholieke Kerk alle overleden gelovigen. Tsja, katholiek opgevoed bij de nonnen, dan werden dit soort dingen er wel ingestampt.
  Ik kijk iedere morgen even naar je blog, je foto's zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve reactie Marty. Ik beloof mijn best te blijven doen.... Lieve groetjes uit de Allier!

   Verwijderen