In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

vrijdag 14 november 2014

Hout....


Eén van de voordelen van de herfst met zijn dalende temperaturen is dat het weer mag. De open haard aan. Aan het eind van de middag begin ik met het voorbereiden van de vuurtjes. Eén in de sauna en de andere in de open haard van de woonkamer. Aanmaakblokjes, aanmaakhout, takjes en dan het grotere werk; ik ben er aardig handig in geworden. Niets zo lekker als 's avonds je voeten warmen bij een sissend en knappend haardvuur. Twintig stère komt er deze week. Eiken aan een meter dat dan nog gezaagd en gekloofd moet worden. We hebben voorlopig wat om warm te blijven....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen