In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 26 maart 2015

Saladebuffet....


De viooltjes, die ik zo leuk in bakken op de tafel en in bloempotten heb geplant om de boel een beetje op te fleuren, zijn niet meer. Afgeknaagde stengeltjes in een potje zwarte aarde is alles dat er van over is. De schuldige? Geitje Joséphien natuurlijk. Zij heeft geen boodschap aan opleuken of fleurig gedoe. Viooltjes zijn lekker. En zo'n hapklare salade die voor je is uitgestald, daar maak je dankbaar gebruik van. Het duurde niet lang. Tja, het was gewoon een slecht idee....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen