In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 30 april 2015

Tigger....


Kleine Tigger, zoveel overwonnen. Geboren onder een berg puin en opgegroeid in afzondering is het voor mij heel bijzonder dat hij de stap heeft kunnen maken ons mensen als maatjes te accepteren. Dat hij  overdag met me mee loopt, en zich laat aanhalen. Dat hij 's avonds trouw binnen komt voor brokken, kroeltjes, spelen en een warm plekje op de bank. Dat hij de angst voor die vreemde mensen heeft verslagen en nu geniet van ons gezelschap, en wij van hem. Volgende week gaat hij onder het mes, castratie, samen met nog een aantal van de jonge garde. Ik hoop dat hem dat niet teveel traumatiseerd.....

1 opmerking:

  1. ah jaaa, dieren kunnen in goede huize zo moedig zijn! hij komt er bovenop hoor, weet ik zeker, misschien even schuw nadien, maar mettertijd zal hij zien dat alles bij het oude is gebleven. en je weet; gecastreerde katers worden rustiger en nog aanhankelijker, vertrouwen!

    BeantwoordenVerwijderen