In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zondag 8 november 2015

Lente 2.0......


Het lijkt wel lente! Lente 2.0 dan. Het gras groeit tegen de klippen op en de weilanden staan weer vol met bloemetjes. De nieuwe Hortensiaknoppen staan op springen en er zit alweer een kipje te broeden. Wat wil je ook met zulke temperaturen in november? Gisteren was een heerlijke dag, vandaag zouden we zelfs de 25 graden moeten halen. Wel merk je natuurlijk dat het geen zomer meer is, de dagen zijn een stuk korter.....

1 opmerking:

  1. Ik ben even bij je aan het snuffelen. Vanmiddag was het hier ook net lente. Lekker hoor. Maar 25 graden, nee dat halen we hier niet.

    BeantwoordenVerwijderen