In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 28 januari 2016

Klussen en klusjes....


De tijd vliegt. Zo is het eind oktober, zwaaien we de laatste gasten van het seizoen uit en gaan we in winterrust, zo is het al weer aftellen geblazen en wachten op de eerste gasten van het nieuwe seizoen. Die winterrust is relatief. We zijn natuurlijk achter de schermen druk bezig met de nieuwe safaritenten, die nog al wat bouwwerk met zich mee brengen. Het onderhoud van alle gebouwen en het groen. De dieren en hun verblijven, de nieuwe boekingen en bijbehorende administratie en ga zo maar door. Maar de avonden zijn voor onszelf en ook 's ochtends starten we wat langzamer op. In maart verwachten we de eerste genieters, dus de druk om alles af te krijgen loopt op. We hebben er wel weer zin in, al die gezellige en relaxte mensen die op ons domein mogen komen genieten! Dus tellen we af, en proberen de enorme lijst met klussen en klusjes binnen nu en een paar maanden af te ronden. Seizoen 2016, het komt eraan......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten