In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

dinsdag 2 augustus 2016

Kaardenbollen.....


De Kaardenbollen bloeien weer overal op ons domein. Ik vind ze prachtig. En ook lang nadat ze uitgebloeid zijn is het genieten van deze prachtige distels. Hommeltjes, en later de Putters, die gek zijn op de zaadjes, genieten even hard mee......

1 opmerking:

  1. Prachtig zijn ze, ik vind vooral die frêle bijna lichtgevende lila kleur zo mooi. Jammer dat de meeste mensen ze beschouwen als lastige distels en ze op alle manieren bestrijden.

    BeantwoordenVerwijderen