In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

maandag 7 november 2016

Hollandse touch.....

Bladselderij

Brrr, het was een koude nacht. Het heeft goed gevroren. In de hoger gelegen gebieden van het Centraal Massief is de eerste sneeuw gevallen. Hier nog niet, hier is het gewoon koud. Gelukkig gisteren met vooruitziende blik de laatste Bladselderij geoogst en in de vriezer gedaan. Toch zo'n 6 bossen voor in de erwten-/ bruine bonen- /groentesoep. Voor de echte Hollandse touch. Wat ruikt dat toch lekker......

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen