In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

vrijdag 23 december 2016

Bouwen aan de toekomst.....

verbouwing keuken

Tja, moet hier het kerstdiner vandaan komen dit jaar? De keuken is gestript tot op de natuurstenen wanden. Wel mooi dat je zo kunt ervaren hoe het er heel vroeger moet hebben uitgezien, inclusief kachelroet en, inmiddels dichtgemetselde, nissen om in de stal te kunnen kijken. Enigszins verwarrend is het allemaal wel; de hele infrastructuur van de benedenverdieping ligt op zijn gat nu het hart van de boerderij is afgesloten. Wil je van de woonkamer naar de bijkeuken waar de tijdelijke keuken is, moet je buitenom. Niet handig als het regent. En wil je van de woonkamer naar boven dan is er gelukkig nog de, normaal gesproken afgesloten, oude deur achter de receptie. Lastig, maar te doen. We bouwen aan de toekomst, zullen we maar zeggen. En daar moet je wat voor over hebben......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten