In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

dinsdag 14 maart 2017

Broedmachine.....

Broedse Cochin

De eerste broedse kip hebben we al gehad; een Orpington heeft twee weken binnen gezeten op 2 kunststof eieren. Gelukkig kreeg ze week drie de geest en ging weer aan de scharrel. Daar was ik blij om, want broeden op plastic eieren levert niets op. Om vervolgens een Cochinkip als een platte pannenkoek op een nest te vinden. Gelukkig hielt zij het al na twee dagen voor gezien. Ik heb toch meer vertrouwen in de lange adem van de broedmachine.....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen