In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

woensdag 28 juni 2017

Dronken kersen.....

Kersen

Na de zoete kersen, die heerlijk waren, zijn nu ook de zure kersen rijp. Niet lekker om zo te eten, zelfs de vogels slaan ze over, maar ze zijn prachtig van kleur. Te mooi om er niets mee te doen. Dus maak ik er vandaag dronken kersen van. Een kilo kersen, een liter eau de vie en wat suiker om vervolgens minimaal 6 maanden te settelen. Lekker bij een dessert of chocoladetaart!

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten