In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zaterdag 17 juni 2017

Nog even geen pizza's.....

Pizzaoven

Gisteren werd eindelijk, onaangekondigd, de pizzaoven geleverd. We hadden het zo mooi bedacht: de sokkel was kant en klaar dus kon de pizzaoven met een kraantje zo op de sokkel worden geplaatst. Dat de vrachtwagen een kraantje zou hebben leek ons niet meer dan logisch, daar we het toch over zo'n slordige 500 kilo pizzaoven hadden. Dat hadden we dus fout. Er kwam een kleine vrachtwagen het terrein opgesjeesd, de chauffeur was niet te overreden de oven zo dicht mogelijk bij de sokkel uit te laden, waarna het gevaarte beton en baksteen zo uit de auto naast de weg in het gras werd gedumpt. Nog een heel stuk van de sokkel. Oeps! En nu? Gelukkig bood onze goed geoutilleerde buurman uitkomst. Met zijn vorkheftruck stond de oven zo op zijn plek. En hij staat goed! We zijn content. Nu breekt het volgende proces van langzaam opstoken om de oven te drogen aan. Dus nog even geen pizza's. Wordt vervolgd......

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten