In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

vrijdag 10 november 2017

Moet dat nou?

Montlucon

De dagen zijn grijs, nat en koud. In tegenstelling tot hoger gelegen delen van de Auvergne hebben we geen sneeuw. Wel miezer. Een enorm contrast met het lekkere weer van vorige weken. Weinig buiten en veel binnen bij de kachel. Dan ben je blij dat je er even uit kunt. Rondje Montlucon, en dan meteen de kinderen van school halen. Even naar de Action voor schoonmaakazijn, aanmaakblokjes, en schoolspulletjes voor een inzamelingsactie op het lycée, even bij de Troc tussen de brocante en prullaria snuffelen, bij de Casa op zoek naar spuitmondjes die groot genoeg zijn voor bitterkoekjes, dat soort getreuzel. Alles komt zo langzamerhand alweer in kerstsfeer. De kerstverlichting hangt al, maar brand nog niet. De schappen van de supermarkten puilen uit van de luxe dozen chocola en de kerstdecoratie glimt je overal tegemoet. Ik weet niet of ik er al aan toe ben. Vorige week was het nog 25 graden. Moet dat nou echt, die winter.........?

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten