In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zondag 26 november 2017

Of je nog kaas lust.....

Kaasfondu

Als geboren en getogen Nederlanders van het ene kaasland verhuizen naar het andere, dan kan het niet anders of kaas is een thema. Kilo's worden er per persoon weggewerkt hier in huis. Niet alleen is de ontdekkingstocht langs alle heerlijke Franse kazen een feest, ook de van huis uit meegekregen voorliefde voor Nederlandse kazen blijft gewoon bestaan. Dus ligt in de koelkast de oude, jonge, komijne en overjarige gebroederlijk naast de Coulommiers, Emmenthal, Reblochon, Cantal en Bleu d'Auvergne. En het gaat in rap tempo op, vervelen doet het nooit! Met kaas wordt hier alles aan elkaar geplakt, zeg maar. Dus is het niet gek dat er op een koude avond, na een donkere druilerige dag, meer dan enthousiast gereageerd wordt op een troostrijk pannetje kaasfondue Savoyarde. En eigenlijk hoeft er verder niets op tafel; het dippen met brood waar de draden romige kaas vanaf druipen is al genoeg voor de kaasjunkies. Alleen niet voor zoon, die is iets minder kazerig georienteerd. Maar daar maken we dan gewoon mini-hamburgertjes voor. Want cheeseburgers zijn ook een ding......

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten