In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

maandag 14 mei 2018

Bolletjes pluis.....


kittens 3 weken

Drie weken zijn ze inmiddels al weer. En de kittens zijn al aardig gegroeid. Ze zijn, samen met mama, geupgrade naar een grotere mand waar ze meer bewegingsvrijheid hebben. Ze zijn nu op de leeftijd dat ze je met scheve koppies aan gaan kijken. Ze zijn mega-schattig zo! Op hun wiebelpootjes zetten ze de eerste wankele stapjes en ze beginnen nu een beetje met elkaar te spelen. Het zijn vooral maaiende pootjes en kleine kraaloogjes, maar het begin is er. Wat mij betreft; ik kan er uren naar kijken! Niets zo leuk als die kleine bolletjes pluis.....

www.lacharviere.nl

4 opmerkingen:

 1. Kleintjes worden groot - nu nog leren muizen vangen! By the way - hoe is het met het weer bij jullie?? In de Ardeche sneeuw op 800 meter - in de Pyreneeën nog meer sneeuw - waar gaat het met dit op hol geslagen weer naar toe??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat muizen vangen gaat nog wel even duren Marc! Hier was het weer tot zaterdag prima. Gisteren maar 8 graden en nu regent het doorlopend en hard, vandaag 30mm, morgen og 10 en vanaf woensdag gaan de temperaturen weer omhoog en wordt het droog. Rare temperatuursverschillen! En in het Zuiden? Daar heeft het toch ook flink geregend?

   Verwijderen
  2. Ik b en nu in B/NL maar voor zover ik gehoord, gelezen en/of gezien heb op het internet is het ook veel te koud en te nat voor de tijd van het jaar.? Ben benieuwd hoe ikmijn moestuin (en de rest) ga aantreffen begin juni als ik terug ga.

   Verwijderen
 2. Oooooowwww.... nog meer katten, maar wàt een scheten... dat jonge spul is onweerstaanbaar !!!

  BeantwoordenVerwijderen