In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

dinsdag 2 juni 2020

Geslaagd.....

Cochinkriel kuikens

Zoals beloofd. Hier zijn ze dan! Zeven allerschattigste kuikens uit de geredde eieren van vorige week. Twee kleintjes die gisterenavond en afgelopen nacht zijn geboren drogen nog op in de broedmachine en mogen later vandaag naar hun broertjes en zusjes onder de lamp. Eén eitje over in de broedmachine, of dat nog wat gaat worden weet ik niet. Dus voorlopig staat de stand op negen. In allerlei kleurtjes. In de loop van aankomende weken zal duidelijk worden welke kleur ze krijgen en of er krulveertjes tussen zitten. Voorlopig zijn ze super amusant met hun onwennige pootjes en verbaasde gescharrel. Het is ook wat als je net uit een ei bent gekropen en al helemaal kip moet zijn! En omdat dat supervermoeiend is en ze nog heel klein zijn gaan ze ook regelmatig gewoon uit. Alsof de batterijtjes ineens op zijn. Zo leuk om naar te kijken, dit kleine spul. Ik ben dik tevreden; de reddingsactie is meer dan geslaagd en mama kip is inmiddels ook weer helemaal de oude..... Kooi nummer drie!

www.lacharviere.nl

2 opmerkingen:

  1. Geweldig!! Wat zul je je een trotse moeder voelen. Wat is dat kleine spul toch altijd om op te (vr)eten...Beschuit met muisjes??

    BeantwoordenVerwijderen