In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zondag 28 juni 2020

Moestuinkunst.....

Moestuinkunst

Elke ochtend even de moestuin in. Kijken wat er die dag geoogst moet worden. Het voelt een beetje als schatzoeken. En daarna met de ontdekte schatten de keuken in. Ik leg de oogst van die dag dan even op het houten blad van het keukeneiland. En bedenk wat ik er 's avonds mee zal gaan koken. Toen ik gisteren de oogst van die dag bekeek, een knapperige krop ijsbergsla, een frisse lente-ui, strakke komkommertjes en kleurige bietjes, trof me ineens de schoonheid. Al die versheid en die kleuren! Zo esthetisch verantwoord dat ik besloot om er een stilleven mee te maken. Om de groentjes van die dag te eren voordat ze verworden waren tot een salade voor bij de schnitzel Stroganoff met krieltjes, en de voor vandaag geplande geroosterde bietjes met feta en balsamico. Ondertussen verheug ik me op nog meer kleur uit de moestuin. De gulle giften van Moeder natuur. Als de radicchio rosso en de regenboog-snijbiet zich voegen bij de reeds bloeiende Pronkbonen. Zoveel versheid, zoveel kleur, daar word ik instant gelukkig van.....

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten