In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 25 juni 2020

Te royaal.....

Courgettes uit de moestuin

Kilo's courgettes komen er momenteel uit de moestuin. In allerlei kleuren, maten en vormen. We hebben veel ruimte, dus groot gedacht en iets te royaal gezaaid. Dit is de courgette-oogst van twee dagen. De buren hebben al een tas met courgettes meegenomen, evenals komkommers en sla. Een courgette is snel verwerkt in de keuken, in sauzen, ovenschotels en soep, je kunt er altijd wel eentje in je gerecht kwijt. Of twee. Maar dan nog. Het zijn er véél te véél. Weggooien is ook zo zonde. Dus deze courgettes snijd ik in blokjes en vries ze per pond in. Makkelijk voor courgettesoep of door de pasta. Ik denk zo dat er nog veel zakjes zullen volgen en we de hele winter voorzien zijn van courgettes. Een gedeelte van de courgettes, evenals een aantal komkommers, ga ik in het zoetzuur zetten. Potten genoeg! Hoe dan ook, de courgettestroom houdt voorlopig niet op en dus ben ik nog wel even onder, eh boven, de pannen. Volgende keer misschien iets minder enthousiast zaaien?

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten