In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zaterdag 6 juni 2020

Vers.....

Nieuwe aardappeltjes

De eerste nieuwe aardappeltjes, hmmm, met zeezout en verse Rozemarijn in de oven. De eerste knapperige komkommers (en er gaan er nog heel veel komen), courgettes, sla, radijzen, andijvie, heerlijk geurige Basilicum met mooie kleurtjes, frisse Dille en de snijbiet gaat ook hard. Ik zou ook de eerste bietjes al kunnen oogsten, maar ik laat ze nog even gaan. We moeten dooreten, anders komen we om in de verse groenten......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten