In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zondag 26 juli 2020

Bezoeker.....

rups van Koninginnenpage

Op de Dille kwam ik deze bezoeker tegen; de rups van de Koninginnenpage. Wat grappig is, want die zie ik hier eigenlijk niet zo vaak vliegen. Wel de Koningspage, dat is een vaste gast in de kruidentuin. We hebben genoeg voedselaanbod voor de Koninginnenpage, die van schermbloemigen houdt. Wilde peen, Venkel, Dille, het staat hier volop. Of deze vondst betekent dat we nu ook de Koninginnenpage vaker op bezoek krijgen? Ik ben benieuwd.....

www.lacharviere.nl

1 opmerking:

 1. Een blogvolgster van mij had twee van die prachtige rupsen in een potje gedaan. Ze een tijd lang heel erg verwend, totdat het poppen werden. Uiteindelijk twee schitterende koninginnenpages.
  Zelf heb ik daar het geduld niet voor, maar lijkt me echt wat voor jou ;-)
  Kijk maar eens op haar blog : https://hoorndesovervloeds.blogspot.com/2020/07/koninginnenpage.html
  Vriendelijke groet vanuit de Montagne Bourbonnaise,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen