In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

maandag 27 juli 2020

Hitte en knoflook.....

Drogende knoflookvlecht

Het was best een lastige klus, eerst de gedroogde knoflookbollen en stelen bijwerken om ze daarna te kunnen vlechten. Het vlechten is best een uitdaging, met de knokige bollen die zwaar zijn en weg rollen. Maar het is gelukt, en er hangen nu twee strengen knof verder te drogen aan de schoorsteenmantel. Dit is de kleinste, de tweede werd haast dubbel zo groot. Het is een mooi gezicht, en ik geniet ervan, want ik ben er best trots op. Zelf gekweekte knoflook, zoveel leuker dan in de winkel gekocht! Ik ben benieuwd hoe lang ze houdbaar zijn, want ze zijn natuurlijk niet bespoten met anti-schimmel en meer van dat soort rommel. Vandaag zal het drogen hard gaan, want het wordt dik boven de 30 graden. Zomer in la douce France, met hitte en knoflook, ik zou niet anders meer willen.....

www.lacharviere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten