In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

donderdag 10 september 2020

Huiswerk.....

 

Domaine la Charvière, Saint Priest en Murat

Gisteren waren we niet thuis, we moesten de auto van zoon ophalen in Bourges, maar bij thuiskomst wachtte er een aangename verrassing. Huiswerk! Twee nieuwe inspiratieboeken voor de toch al zo uitgebreide collectie kookboeken. Ik moet daar eens even goed voor gaan zitten binnenkort. We hebben genoten van de serie "Sergio op reis" die recent werd uitgezonden op tv. Het was een welkome afwisseling van de komkommertijd-programma's. Inmiddels is ons favoriete programma, Masterchef Australia, weer begonnen, en we hopen heel hard dat de nieuwe format, plate of origins, met de oorspronkelijke judges, ook uitgezonden gaat worden. Heerlijk, dat soort kook-vermaak. Als er ook even niets naar onze smaak op televisie is, en dat is vaak, is er op Netflix een hele mooie verzameling van culinaire docu's om uit te kiezen. Chef's table onder andere, maar daar zijn we bijna doorheen. Voorlopig echter heb ik weer iets te doen; Sergio's boeken bestuderen. En recepten uitproberen. Wat een lekker vooruitzicht........


www.lacharviere.nl

1 opmerking:

  1. waar ik op Netflix ook graag naar kijken zijn uitzendingen over streetfood. En momenteel kijk ik naar My Octopus Teacher, heeft niets met eten te maken, maar is fantastisch (vind ik). Adriano Zumbo op Netflix is ook geweldig, ik heb een kookboek van hem...kwijlen geblazen.
    En Masterchef Australië is voor mij ook al jarenlang een favoriet.
    Kookboeken kun je nooit genoeg hebben. Geniet van het lezen
    Berber

    BeantwoordenVerwijderen