In oktober 2013 vertrokken wij naar Frankrijk. Naar een gedroomd leven waarin alles wat we lief hebben samenkwam. Onze liefde voor Frankrijk, de natuur van de Allier (Auvergne) met zijn rust en ruimte, de dieren, de mensen, het simpele boerenleven met een stuk zelfvoorzienendheid én, niet in de laatste plaats, onze passie voor koken met goede, pure ingrediënten van het land. Domaine la Charvière, een prachtige Bourbonnaise boerderij uit 1800 met een ruime 5 hectare land met daarop een camping à la ferme, piscine, 2 gîtes, chambres d'hôte, 2 sauna's en natuurlijk onze table d'hôte. La vie en pleine campagne ofwel het verwennen van onze gasten met al het goede dat het Franse plattelandsleven te bieden heeft.
Onze boerderij middenin het prachtige groene landschap van de Bourbonnais zindert dan ook van het leven.
Bienvenue à la Charvière!

zaterdag 12 september 2020

Vliegen.....

Domaine la Charvière, Saint Priest en Murat

De eendenkuikens die in het voorjaar werden uitgebroed door een Muskuseendmoeder zijn inmiddels groot. De twee Loopeenden die overbleven blijken, gelukkig, vrouwtjes te zijn. Met name deze hele mooie dame links op de foto is op zijn zachtst gezegd nogal luidruchtig. Maar dat is dan ook meteen de enige overlast die je van ze hebt. Uit hetzelfde legsel kwamen ook drie Mulard eenden. Kruisingen tussen een Loopeend en een Muskuseend. Drie mannen. Ze zijn prachtig om te zien, en het enige geluid dat daar uitkomt is wat hees geblaas, maar ze hebben ontdekt dat ze kunnen vliegen, iets dat Loopeenden niet doen. Dat vliegen was ook de reden dat we alle Barbarie-eenden weg hebben gedaan, want niets was veilig. En nu hebben we dus weer hetzelfde probleem met de Mulards. Doorlopend kom ik ze in de achtertuin tegen. Ze vliegen gewoon over het hek om de water- en voerbakken van de kipjes achter leeg te snaaien. Samen met de Pauwenterreur wordt het te veel onrust. De door het pluimvee gevreesde bezem moet er te vaak, als stok achter de deur zeg maar, aan te pas komen. Het wordt tijd voor een advertentie op le BonCoin......


www.lacharviere.nl

2 opmerkingen:

  1. Hoe gaat het met het kuiken in de kooi inmiddels? Groeit die al?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die is weer terug bij zijn mama en loopt lekker buiten te stappen. Zie het logje van een paar dagen geleden. Eind goed, al goed!

    BeantwoordenVerwijderen